Starta dagen på bästa sätt med Tai Chi

Har du aldrig provat eller hört talats om Tai Chi? Ta chansen och starta dagen på rätt sätt med Tai Chi som skapar harmoni före en upplevelserik dag på Made in Asia. Makiko som är Tai Chi lärare på Hälsotorget Nagomi kommer hålla i nybörjarklass på vår stora scen den 18 juni, klockan 10:30-11:15. Att utöva Yang-stilen inom Tai Chi anses idag vara hälsofrämjande för både kropp och själ.

Kinesisk stridskonst och kampkonst

Tai Chi är från början en kinesisk stridskonst och kampkonst som på senare tid har utvecklats till vad som närmast kan kallas en folkrörelse världen över. Det finns många olika stilar inom Tai Chi varav Yang-stilen, som vi lär ut, är den mest populära. Den har sitt ursprung ca 2500 år tillbaka men grundades som egen stil för omkring 200 år sedan av Yang Lu Chang. Att utöva Yang-stilen inom Tai Chi anses idag vara hälsofrämjande för både kropp och själ. Genom kontinuerlig träning och övning av Tai Chi kan du balansera och harmonisera både din fysiska och mentala hälsa.

Undervisat i över 30 år

Makiko började med traditionell Yangstil Tai Chi 1986 i Tokyo. Hon studerade intensivt under fyra år och blev diplomerad som lärare. Efter det har hon undervisat i Osaka i 20 år. I Sverige har hon hållit egna kurser i Stockholm från 2010. Hon undervisar Tai Chi aktiv, teoretisk och fredlig.  

Dela

Senaste Nyheterna