Prisbelönt japansk artist kommer till Made in Asia

Mion är en prisbelönt japansk sångare och låtskrivare från Nagoya, Aichi, vars populära låt “Summer Magic” nådde topplaceringen på Oricon Singles Charts. Mion spelar J-pop och Anison musik. Hon deltog i Yamaha Music Revolution-tävlingen när hon bara var 16 år gammal och fick utmärkelsen Outstanding Performance Award. Mion uppträder live lördagen den 17 juni kl. 14:00–14:45 på vår stora scen. Mion kommer även delta i en Q&A och Meet & greet båda dagarna. 

Låtskrivare, sångare och spelar gitarr!

I över 10 år har Mion arbetat som låtskrivare och sångare i Japan. Hon har släppt 11 solosinglar och har idag en lång erfarenhet som liveartist. Mion är inte bara en grym sångare och låtskrivare utan hon spelar även gitarr medans hon sjunger. I sitt hemland uppträdde hon på flera musikfestivaler, konserter och höll fyra landsomfattande turnéer. 2022 fick Mion ett Global Talent Visa från det brittiska inrikeskontoret efter att ha fått ett anslag från Arts Council England, vilket gjorde att han kunde flytta till Europa. Mion uppträder runt om i världen, hon har varit i Storbritannien, Kanada, Sydkorea, Frankrike, Nederländerna och Portugal och nu kommer Mion och uppträder för första gången i Sverige på Made in Asia Stockholm! 

Anison & J-pop

Mion skapar och sjunger musik i genren Anison och J-pop. Men vad är Anison? Anison är en förkortning på Anime song. Genren har sitt ursprung från japansk pop musik. Animesånger har använts främst för manga, anime, videospel och mycket mer, men främst inom animemarknaden. Vad är J-pop? J-pop är en förkortning på japansk pop musik. Det kan vara allt från pop, rock, soul och rap. 

Dela

Senaste Nyheterna