Lär dig spela Go!

Go är ett strategispel från Asien som är flera tusen år gammalt och trots sina enkla regler har stort strategiskt djup. Två spelare placerar svarta och vita stenar vid skärningspunkterna i rutnätet med målet att kontrollera mer av brädet än deras motståndare.

Svenska Goförbundet lär oss spela Go!

Svenska Goförbundet är en ideel förening med syfte att främja intresset för brädspelet GO i Sverige. De anordnar bland annat Svenska Mästerskapen i GO. 

På Made in Asia hittar du dem i monter A:06 där du kan prova på spelet hela helgen. Det finns en del regler att följa när man spelar GO och vill ni vara förberedda så kan ni läsa Goförbundets “Regler för brädspelet G0”

Träffa svenska mästaren Charlie Åkerblom

Charlie Åkerblom försvarade sin titel som svensk mästare i Go på mästerskapen 2023. Han kommer finnas på plats på Made in Asia och lördagen den 17 juni klockan 16.15 kan du lyssna på honom och ställa dina frågor då han är på vår Singapore Talk Stage. 

Världens svåraste spel

Brädspelet GO är utnämnt till ett av världens svåraste spel. Men det positiva med spelet är att reglerna är enkla att följa, det tar bara några minuter att få häng på spelets regler. Men spelet i sig är komplex och går att studera hela livet eftersom det är komplicerat eftersom brädspelet är stort. 

Spelets regler

1. Det svarta placerar först ut sin sten. 

2. Den med svarta stenen omringar den vita stenen. 

3. Då “dör” den vita stenen och får plockas bort. 

Fun facts, berömda personer som spelat GO!

Albert Einstein fysiker. 

Bill gates skaparen av Microsoft.

Morihei Ueshiba, grundare av Aikido.

 

Dela

Senaste Nyheterna