MARTIAL ARTS

Prova på Martial arts

Är det kendo som är din grej?

Prova på och upplev Martial Arts på Made in Asia. Träna Kendo, Taido, Aikido och Kenjutsu tillsammans med andra, men i ett tempo som passar dig. För i denna upplevelse ger vi dig chansen att provträna kampsporter med ett flertal tränare! Det blir också uppvisning på vår stora scen. Missa inte vårt område med massa martial arts. 

AIKIDO

Svenska Aikidoförbundets Nationella uppvisningstrupp kommer till Kistamässan med en sammansättning av Aikidoutövare (Aikidokas) från olika klubbar. Aikido härrör från samurajernas stridsformer både med och utan vapen, med utgångspunkt i svärdskonsten. Utgångspunkten är att leda angreppet utan att skapa konflikt. 

TAIDO

Stockholms Taido förening kommer till Made in Asia. En familjär klubb som finns i Gubbängen och i Vällingby där alla får träna utifrån sina egna förutsättningar, oavsett om det är ålder, fysisk förmåga eller dagsform. Taido är en japansk kampsport med sparkar, slag, kullerbyttor, hjulningar, mycket rörelseglädje och massa glädje och kamratskap. 

Kenjutsu

Kenjutsu Sweden
Fotograf: Jonas Haraldsson

Kenjutsu Sweden tränar stilen Yagyū Shinkage Ryū på Zinkensdamm, och genomför uppvisningar och öppen prova-på med katana, jo-stav och wakizashi-kortsvärd. Skolan grundades i Kyoto-området 1565 under brinnande inbördeskrig, och lyckades kämpa sig fram till att bli Tokugawa-shogunatets husskola samt fäktningslärare åt den kejserliga palatspolisen. 

Skolan har varit formativ för modern budo med sina begrepp Mushin-Mukei, Katsuninken, och Ken-Tai-Hyō-Ri.

Se övriga aktiviteter